Hewlett-Packard boert goed

Hewlett-Packard presenteert over het derde fiscale kwartaal, afgesloten op 31 juli, winst- en omzetcijfers die naar eigen zeggen 'de verwachtingen overtreffen'.

Het concern zag in dat kwartaal, vergeleken met het derde kwartaal van 1998, de winst met 37 procent groeien tot 853 miljoen dollar en de omzet met 11 procent toenemen tot 12,1 miljard dollar. In deze winstcijfers zijn de zestig miljoen dollar verdisconteerd die HP heeft moeten uittrekken voor de afsplitsing van de hightech poot, die zelfstandig verder gaat onder de naam Agilent.
Dat HP in het laatste kwartaal de weg omhoog is ingeslagen, maken de cijfers over de eerste drie kwartalen samen duidelijk. Die cijfers zijn namelijk iets minder florissant dan die van het laatste kwartaal alleen. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar boekte de onderneming over de eerste negen maanden van dit fiscale jaar 5 procent omzetstijging (van 34,8 miljard naar 36,6 miljard dollar) en 22 procent winststijging (van 2,24 miljard naar 2,73 miljard dollar). Hoewel HP ook in het tweede kwartaal positieve cijfers kon presenteren, die op de financi�le markten enthousiast werden ontvangen, vond de onderneming drie maanden geleden nog dat die cijfers 'onder de verwachting' bleven. Nu is het bedrijf aanmerkelijk positiever.
Volgens ceo (chief executive officer) Lewis E. Platt zijn de mooie kwartaalcijfers een direct gevolg van HP's beleid van 'winstgevende groei'. "We beginnen nu de vruchten te plukken van onze inspanningen", sprak Platt bij de presentatie van de kwartaalcijfers. "Een aantal bedrijfsonderdelen is in de voorbije periode veel winstgevender geworden. Samen hebben die onderdelen gezorgd voor winstcijfers die onze verwachtingen ruimschoots overtreffen."
HP's hightech spin-off Agilent maakt op zijn beurt bekend dat het ten minste honderd miljoen dollar bij elkaar hoopt te krijgen uit een eerste openbare aandelenuitgifte. Het bedrijf kan echter nog niet vertellen hoeveel aandelen het tegen welke prijs wil uitgeven.  JBM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-20T00:00:00.000Z Jeroen Bezem