Handboeken online inzien met Pyravision

Consultant Pyramidion bracht onlangs een verrassend origineel softwarepakket op de markt ter ondersteuning van de administratieve organisatie. Met Pyravision, een algemeen pakket zijn organisaties, processen en werkinstructies te definiëren en aan elkaar te koppelen. Vijf mensjaren ontwikkeltijd heeft de consultancy-organisatie in de software gestoken.

Edward Jacobs, één van de oprichters van Pyramidion, constateerde in zijn adviespraktijk dat het schrijven van dikke handboeken niet de ideale manier is om processen te ondersteunen. "Wie kijkt er na het behalen van een ISO-9000-certificaat nog in het bijbehorende handboek?", vraagt Jacobs zich af. Volgens hem moet iemand die met een primair proces bezig is, weten wat hem te doen staat.

Administraties

"Informatie over bedrijfsprocessen is meestal ergens digitaal aanwezig, bijvoorbeeld in tekstbestanden. Het idee was toen om die informatie online beschikbaar te stellen", zegt Jacobs. Papieren handboeken zijn niet gebruikersvriendelijk, ontoegankelijk en moeilijk onderhoudbaar. Pyravision, de tool waarmee bedrijfsprocessen gedefinieerd en tijdens het werk geraadpleegd kunnen worden, moet deze nadelen van de papieren variant opheffen. PTT-Post Facilities Services is één van de eerste gebruikers van het 'online handboek' en verklaart tevreden te zijn over de software: "het ondersteunt de administratieve organisatie." Het pakket is sinds kort verkrijgbaar en draait op een Windows NT-server en Windows 3.1, 95 en NT aan de gebruikerskant.
Hoewel het pakket algemeen toepasbaar is mikt Pyramidion in eerste instantie op de administratieve wereld. "We willen het product beheerst en dus niet massaal op de markt zetten. Door deze low-profile-benadering kunnen we zelf de touwtjes in handen houden", verwacht Jacobs. De editors-licentie (voor het beschrijven van de processen) kost 7500 gulden en de benodigde training kost nog eens duizend gulden. Voor een eindgebruikers-licentie, voor medewerkers die in hun werk ondersteund worden door het pakket, moet afhankelijk van het aantal gebruikers rond de honderd gulden worden neergeteld. RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-08T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.