Andersen Consulting wint familievete

De internationale kamer van koophandel in Parijs heeft na 2,5 jaar eindelijk een uitspraak gedaan in het dispuut tussen de zusterbedrijven Andersen Consulting en Arthur Andersen.

De Colombiaanse arbiter Guillermo Gamba bepaalde dat Andersen Consulting zich mag afsplitsen van accountant Arthur Andersen en het overkoepelend moederbedrijf Andersen Worldwide. Het hoeft 'slechts' een afkoopsom van 1 miljard dollar te betalen; Arthur Andersen had 14,5 miljard dollar geëist. De IT-consultant heeft nu zijn handen vrij om zich te versterken door middel van investeringen, overnames of een eventuele beursgang. Wel moet het advieskantoor van naam veranderen.
Kern van het conflict was dat Andersen Consulting het zusterbedrijf Arthur Andersen beschuldigde van het aanbieden van consultancydiensten. Dit zou in strijd zijn met de in 1989 gemaakte afspraken, toen Andersen Worldwide zich splitste in een accounting- en consultancy-poot. Scheidsman Gamba verwijt het moederbedrijf dat het niet goed heeft gelet op de naleving van het contract.  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-11T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.