Meer omzet én meer verlies voor Versatel

In het tweede kwartaal van dit jaar is het nettoverlies van telecom-aanbieder Versatel opgelopen tot 90,1 miljoen euro. De omzet steeg wel, naar 47 miljoen euro.

In het eerste kwartaal van dit jaar bedroeg het verlies van de telecom-aanbieder nog 87,8 miljoen euro. Het verlies voor rente, afschrijving en belasting (EBITDA) was voor het tweede kwartaal van dit jaar 39,6 miljoen euro. Dat is 85 procent van de omzet. In het eerste kwartaal bedroeg het verlies voor rente, afschrijving en belasting 29,8 miljoen euro.
De groei van de omzet ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar bedraagt 334 procent. Maar ten opzichte van het eerste kwartaal van 2000 is de omzet niet meer dan 16 procent gestegen, exclusief de eenmalige opbrengst door de overname van het Duitse KomTel en de strategische verkoop van overtollige capaciteit.
In het tweede kwartaal van dit jaar heeft Versatel 119,6 miljoen euro geïnvesteerd. Aan het eind van dat kwartaal had het 1,6 miljard euro aan kas en andere liquide middelen. Deze reserves bleken niet voldoende om op de onlangs gehouden Nederlandse veiling een Umts-licentie binnen te slepen.   MH

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-11T00:00:00.000Z Marco van der Hoeven
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.