HP vraagt managers salaris in te leveren

Hewlett-Packard (HP) heeft zijn management gevraagd 5 procent van het salaris in te leveren. Dit verzoek maakt deel uit van een pakket bezuinigingen dat de hardware-leverancier doorvoert als reactie op de tegenvallende resultaten in het laatste kwartaal.

Hewlett-Packard (HP) heeft inmiddels gewaarschuwd voor nieuwe tegenvallers in het derde kwartaal. De terugval is volgens het bedrijf grotendeels te wijten aan de Azië-crisis.
Een woordvoerder bevestigt dat enkele tientallen Nederlandse managers het verzoek inmiddels op hun bureau hebben gekregen. "Dit is een gebruikelijke procedure voor als het wat minder gaat." De besparingen hebben wereldwijd gevolgen voor ongeveer 2400 mensen uit het top- en middenmanagement. Het bedrijf telt in totaal 125.000 werknemers. HP heeft deze maatregelen eerder genomen in de jaren zeventig, tachtig en begin jaren negentig. "Ik verwacht dan ook geen problemen. Toen het goed ging met HP, nam de winstdeling ook enorm toe."
HP heeft eveneens aangekondigd de Amerikaanse kantoren te sluiten tussen Kerst en Nieuwjaar. Tevens zullen de activiteiten in Nederland in deze periode op een laag pitje worden gezet. Of deze bezuiniging zal leiden tot sluiting van de Nederlandse kantoren tijdens de feestdagen, is nog niet duidelijk. De woordvoerder benadrukt dat dit pakket aan maatregelen in deze periode geen invloed zal hebben op de bereikbaarheid van HP voor zijn klanten.   MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-07T00:00:00.000Z Michiel Couzy