Vergelijking beloning: Getronics

Deze week het derde artikel uit een serie, waarin de beloning van ict-bedrijf Getronics wordt vergeleken met die van collega-automatiseringsbedrijven. De cijfers zijn afkomstig van managementadviesbureau De Breed & Partners. Via de website http://www.debreed.nl vullen ict'ers hun functies in, hoeveel ze daarvoor betaald krijgen, en welke extra's de werkgever geeft.

Ict-dienstverlener Getronics betaalt gemiddeld gezien niet zo goed als de collega-bedrijven, zo blijkt uit de cijfers van De Breed. De beloning (het door De Breed gehanteerde totaal van jaarsalaris en extra's als dertiende maand, pensioen en bonussen) ligt met 89.501 gulden 16 procent lager dan het gemiddelde in de branche, 106.202 gulden.
Het jaarsalaris van de Getronics-medewerkers die de website bezochten is gemiddeld 64.982 gulden. In de ict-branche is het jaarsalaris 74.021 gulden, 14 procent hoger. Ook vakantiegeld krijgen de Getronics-ict'ers minder: 5.199 gulden tegenover 5922 gulden in de branche.
De Breed legt het verband tussen de lagere cijfers en het aantal mbo'ers dat de enquête invult: 46 procent heeft een mbo-opleiding. In de branche is het gemiddelde 29 procent.
Een kwart van de automatiseerders van het bedrijf krijgt een dertiende maand. Dat is opnieuw minder dan het gemiddelde, 32 procent. Dat extraatje bedraagt bij Getronics 5811 gulden, tegen 6210 gulden in de branche.
De reiskostenvergoeding van Getronics is hoger: 3479 gulden, tegen 2546 gulden per maand in de branche. Van de automatiseerders bij de dienstverlener heeft 3 procent een auto van de zaak, 82 procent een lease-auto. De Opel Astra is met 26 procent de populairste auto.
 
Alle in deze serie besproken bedrijven:

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-10T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.