Logica CMG saneert Duitse activiteiten

Tegenvallende economie dwingt klanten hand op de knip te houden

Ict-dienstverlener Logica CMG gaat zijn dienstenpoot in Duitsland saneren omdat herstel te lang uitblijft. Het concern houdt vast aan een lichte omzetdaling in het eerste halfjaar. In september brengt het definitieve cijfers uit.

Vooral de traditionele it-diensten doen het nog steeds slecht op de Duitse markt. Oorzaak is de tegenzittende economie, waardoor bedrijven de hand op de knip blijven houden. Wel ziet Logica CMG de vraag naar het uitbesteden van ict-activiteiten in Duitsland groeien. Het meldde bijvoorbeeld dat het contract met Interbrew vernieuwd is tot vijf jaar looptijd en een waarde van 44 miljoen euro.
Het concern, dat 25 miljoen euro heeft uitgetrokken voor een sanering van de Duitse organisatie, wil niet zeggen hoeveel werknemers daardoor hun baan zullen verliezen. Het Duitse managementteam is al begin dit jaar vervangen. De Duitse activiteiten genereerden in 2003 na Engeland en de Benelux de meeste omzet.

Draadloze netwerken

Logica CMG houdt vast aan zijn verwachting dat het zijn omzet uit draadloze netwerken ten opzichte van vorig jaar met 13 procent ziet dalen. Het concern wijt deze daling aan langere leveringsschema's en meer maatwerk. Het zegt dat het twee opdrachten heeft gekregen om 'multimedia messaging software'-systemen te implementeren bij grote telecombedrijven.
Om ook hier de resultaten te verbeteren heeft het concern zich teruggetrokken uit twee activiteiten. Het laat het Eppix factureringsplatform varen en Migway, een combinatie met Teledenmark voor de verzending van berichten, vallen. Tezamen boekten deze activiteiten een omzet van zeven miljoen euro in het eerste halfjaar van 2004. Dat was niet genoeg om ze winstgevend te maken. In de rest van het jaar verwacht het concern meer omzet te kunnen halen uit draadloze netwerken, omdat bij dit bedrijfsonderdeel normaliter meer orders geplaatst worden in de tweede helft van het jaar.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-30T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.