Eind deze maand beslissing over ABP/CIS

Het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds heeft de beslissing over verkoop van zijn ict-tak CIS uitgesteld tot eind deze maand.

De directie van het ABP heeft de zevenhonderd medewerkers van CIS (Concern Information Systems) uit Heerlen beloofd de verkoopplannen nog eens nader te onderzoeken. Begin juni ontstond hier grote onrust over, waarbij het personeel de directie een petitie aanbood waarin het met klem verzocht af te zien van de beoogde overname door Cap Gemini Erst & Young. Een woordvoerder ontkent dat er al een intentieverklaring klaarlag met Cge&y.
Bronnen binnen CIS beweren dat de plannen al in grote lijnen zijn uitgewerkt. Het ABP zou een groot deel van CIS, dat geen kernactiviteiten meer uitvoert (vijfhonderd man), gaan onderbrengen in een aparte organisatie, waarin Cgey een belang van 70 procent en ABP een belang van 30 procent krijgt. Zo'n tweehonderd ontwikkelaars van pensioensystemen blijven bij het pensioenfonds. Cgey krijgt een groot contract (drie jaar plus een optie van twee) met de staatsuitvoeringsinstantie UWV, voor de automatisering van de deelorganisatie UWV-Uszo. Het Uszo maakte tot 2002 deel uit van het ABP als uitvoeringsinstantie van werknemersverzekeringen voor het personeel bij overheid, onderwijs en defensie. CIS voert de ict-taken uit voor het Uszo. Bovendien krijgt Cgey ook een contract met ABP voor het uitvoeren van de overige niet-kernactiviteiten op ict-vlak. Het voordeel voor het pensioenfonds is dat het op een goedkoper en ogenschijnlijk nette manier van het overtollige personeel af is, zo stellen ingewijden.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-01T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.