Gartner: 'HP stapt niet uit Open View'

'Overeenkomst met CA eenzijdige actie HP Hardware'

De aankondiging van Hewlett-Packard, tijdens CA World, om actief Unicentre TNG van Computer Associates te ondersteunen, heeft tot veel verwarring geleid. Blijft HP zelf actief op het gebied van systeem management of niet? Onderzoeksbureau Gartner Group meent dat het bedrijf Open View zal blijven ondersteunen en ontwikkelen.

Gartner complimenteert Computer Associates met een perfecte marketingactie. Samen met een groot aantal leveranciers van hardware heeft het bedrijf bijzonder veel aandacht weten te trekken voor het netwerk- en systeemmanagementpakket Unicentre TNG. Bedrijven moeten zich volgens het analistenbureau echter realiseren dat "deze aankondiging slechts een slimme marketingboodschap behelst, maar weinig substantie heeft". Daarvoor biedt de versie van Unicentre, die nu met een groot aantal servers wordt meegeleverd te weinig functionaliteit. Gartner spreekt zelfs van een paard van Troye: "Indrukwekkend aan de buitenkant, leeg van binnen, en waard om genegeerd te worden", aldus het ongezouten oordeel. Het betreft overigens een mening over de uitgeklede versie van Unicentre en niet het volledige pakket.

Verbaasd

Tijdens CA World reageerden waarnemers verbaasd over het enthousiasme waarmee HP zich tot Unicentre leek te bekeren. Gartner houdt het op 'miscommunicatie' binnen HP. "Open View heeft een harde klap gekregen en HP zal het nodige moeten ondernemen om de schade te beperken," aldus Gartner.
"De steun voor Unicentre TNG komt vanuit de hardwaredivisie, zonder dat gebruik is gemaakt van de kennis van de Open View-groep binnen HP," aldus Gartner.
Het onderzoeksbureau voegt daar aan toe dat Hewlett-Packard en Computer Associates al twee keer eerder - zonder succes - afspraken hebben gemaakt om netwerk- en systeemmanagement op elkaar af te stemmen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-01T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.