Microsoft somber over SA

Microsoft is somber gestemd over zijn abonnementenconstructie Software Assurance. Financieel directeur John Connors erkent dat de vernieuwingen van de licentiecontracten tegenvallen en schat dat een derde van de klanten niet vernieuwt.

Connors zegt dat het aantal contractverlengingen dreigt uit te komen aan de bovenkant van het bereik dat hij in maart dit jaar voorspelde. Hij schatte toen nog dat 10 tot 30 procent van de klanten niet zou overstappen van de oudere licentievorm Upgrade Advantage (UA) naar Software Assurance (SA).
Veel bedrijven hebben twee jaar geleden, vlak voordat SA uiteindelijk toch van start ging, nog een laatste maal hun UA-overeenkomst verlengd. Die contracten verlopen de komende drie maanden. Lang niet alle klanten achten een overstap naar het jaarlijks te betalen SA aantrekkelijk.
Microsoft houdt voor het komende kwartaal dan ook rekening met een potentiële afschrijving van bijna een miljard dollar. De softwareproducent kan zich dit gezien het afgelopen kwartaal wel veroorloven met 2,69 miljard dollar winst op 9,29 miljard omzet. Verder keert het concern 32 miljard dividend uit en koopt het de komende vier jaar voor dertig miljard dollar eigen aandelen terug.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-30T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.