Goede tijden, slechte tijden bij IBM

IBM heeft in het tweede kwartaal in de hardwaresector een omzetdaling van één miljard dollar moeten slikken, terwijl dienstverlening een spectaculaire groei van één miljard kende. Topman Lou Gerstner typeerde de cijfers dan ook als mixed. De netto kwartaalwinst steeg met slechts 0,4 procent naar 1,45 miljard dollar en de omzet over dezelfde periode daalde met 0,3 procent licht naar 18,82 miljard.

De grootste hardwareproblemen zitten in de hoek van PC's, lichtte Gerstner toe. Door de volle magazijnen werd IBM gedwongen tot prijsverlagingen, die de beoogde winst uitholden. De omzet uit hardware daalde in totaal met 13 procent naar 7,5 miljard dollar. De winstmarge in dit segment daalde met 5 procent naar 30,3 procent. Ook de vraag naar mainframes daalde en de omzet in Azië heeft te leiden onder de economische crisis.
Na hardware is dienstverlening de grootste omzetgenerator van IBM. In deze sector boekte het bedrijf een omzetgroei van 22 procent naar 5,6 miljard dollar. Ook de winstmarges kenden hier een stijging. Gerstner noemde de gemengde resultaten 'een sterk punt van IBM's brede aanbod van producten en diensten'.  RV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-24T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.