Deloitte & Touche slaat Nederlandse slag

Overname Bakkenist betekent doorbraak op IT-markt

Organisatieadviesbureau Bakkenist Beheer fuseert met de Nederlandse tak van Deloitte & Touche. Door deze fusie staat dit Amerikaanse accountantskantoor in Nederland in een klap op de kaart als belangrijke speler op het gebied van IT-consultancy en software-ontwikkeling.

Bakkenist Beheer bestaat uit Bakkenist Management Consultants, Bakkenist Search & Recruitment en softwarehuis Consultdata. Van de omzet (1998: 55 miljoen gulden) stamt circa 60 procent af van IT-activiteiten. Vooral de overheid is gul in het verstrekken van opdrachten. Bij het bureau - met kantoren in Amsterdam, Groningen, Voorburg en Driebergen - werken 265 personen. Het vele grotere Deloitte & Touche verschaft in Nederland werk aan 5400 mensen die goed zijn voor een omzet van 885 miljoen gulden.
Het onderdeel Bakkenist Management Consultants smelt samen met de evenknie bij Deloitte & Touche tot Deloitte & Touche Bakkenist. De activiteiten op het gebied van werving en selectie worden ondergebracht bij Deloitte & Touche Human Capital Group. Consultdata, met zo'n tachtig werknemers, werkt voortaan onder de naam Deloitte & Touche Consultdata. Volgens professor Kees van Hee, directeur van Bakkenist, zal het integratieproces voor de kerst zijn afgerond, maar werken beide organisaties nu al samen.

Internationaal

De reden dat Bakkenist zich heeft aangesloten bij Deloitte & Touche ligt in de internationale schaal waarop dit kantoor opereert. "Wij waren al een tijd op zoek naar een partner met veel internationale ervaring", zegt Van Hee. "Wij hebben kennis nodig van de organisatiepraktijk in het buitenland om Nederlandse organisaties beter van dienst te kunnen zijn. Deloitte doet veel aan R&D en beschikt over labs waarvan wij gebruik kunnen maken."
Deloitte & Touche is via de onderdelen ICS (SAP, Baan) en Unity actief als erp-dienstverlener. In Nederland neemt het consultancykantoor echter een marginale positie in op de IT-markt. Met de inlijving van Bakkenist is deze zwakke plek weggewerkt. Van Hee: "Wij zijn op de Nederlandse markt van IT-consultancy en softwareontwikkeling een gerenommeerd label. Er bestaat nauwelijks overlap tussen onze wederzijdse IT-activiteiten."
 
Consultdata
Oprichter Simon Bakkenist startte in 1966 het gelijknamige organisatie-adviesbureau. Het kantoor kwam met automatisering in aanraking door de opkomst van mainframes eind jaren zestig. Het adviseerde grote organisaties over de verbetering van hun bedrijfsprocessen met deze computers. Bakkenist bracht zijn automatiseringsactiviteiten onder in een aparte vennootschap: Consultdata. Door gebrek aan succes werd het bedrijf weer opgedoekt. De echte IT-doorbraak kwam pas in de jaren tachtig, toen onder meer politie en justitie vaste klanten werden. Bakkenist bracht in 1987 Consultdata weer tot leven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-30T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.