Dell ageert tegen koersval high tech-fondsen

AUSTIN, TX - "De recente vrije val van de aandelen van technologie-bedrijven is een overreactie van de financiële markt op problemen bij enkele specifieke ondernemingen en op de overwaardering van sommige nieuwkomers", aldus Michael Dell, bestuursvoorzitter en oprichter van PC-fabrikant Dell Computer.

Hij sprak tijdens een aandeelhoudersvergadering tegen dat het met de hele computerbranche slecht zou gaan. "Integendeel, de vraag naar PC's is hoog en blijft dit voor de rest van deze eeuw", aldus de optimistische topman. "Er treden geen problemen op, de groei blijft gezond en de zaken gaan volgens plan." Hij rekent op een marktgroei van 18 tot 20 procent dit jaar.

Aanhoudende groei

De aandelenkoersen van technologie-fondsen daalden fors na berichten van Motorola en Hewlett-Packard over tegenvallende omzetontwikkelingen. "Dell deelt deze problemen niet. De gehele markt voor PC's blijft de rest van de jaren negentig met 15 tot 20 procent per jaar groeien."
Een aantal beginnende Internet- en communicatie-bedrijven zijn overgewaardeerd, aldus de topman. Dit zou bijdragen aan de verwarring op de beursvloer. "Analisten worden nerveus van de waardering voor de nieuwere onderneming. Soms blijken die vijftig tot honderd keer de omzet op te brengen. Dit is zuivere speculatie." MU

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-07-26T00:00:00.000Z Maurice van Uden
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.