AEX verbant Cap uit Midkap-index

De Amsterdam Exchanges (AEX) verwijdert IT-dienstverlener Cap Gemini met ingang van 21 juli uit de Midkap-index. De wegingsfactor van het bedrijf wordt voortaan verdeeld over de vierentwintig fondsen die naast de Midkap bestaan.

De Amsterdamse effectenbeurs neemt deze stap vanwege het overnamebod van de Franse moederonderneming Cap Gemini SA op Cap Gemini NV. De moeder wil alle aandelen van die Nederlandse tak inkopen. Het Franse bedrijf bezit nu al 84 procent, maar moet uitkomen op 95 procent. Dwarsligger is Volmac-oprichter Joop van Oosterom die een belang van 10,3 procent in handen heeft.
Door deze overnamedrift loopt de handel in Nederlandse Cap-aandelen sterk terug. Inmiddels is de Amsterdamse effectenbeurs begonnen aan de handel in opties op gewone aandelen Cap Gemini SA. Normaliter herziet de AEX elk jaar in februari de genoteerde bedrijven en fondsen. De beurs kan echter tussentijds ingrijpen bij belangrijke gebeurtenissen. De overname-intenties van Cap Gemini Frankrijk worden kennelijk als zodanig beschouwd.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-30T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.