Vergelijking beloning: Origin

Deze week het tweede artikel van een serie, waarin de beloning van ict-bedrijf Origin wordt vergeleken met die van collega-automatiseringsbedrijven. De cijfers zijn afkomstig van managementadviesbureau De Breed & Partners. Via de website http://www.debreed.nl vullen ict'ers hun functies in, hoeveel ze daarvoor betaald krijgen, en welke extra's de werkgever geeft.

De beloning bij Origin verschilt op drie punten met die van de collega ict-bedrijven. Volgens het onderzoek van de Breed & Partners krijgt ongeveer de helft van alle automatiseerders een mobieltje van de zaak. Origin verstrekt de zaktelefoon aan 57 procent van de medewerkers, zo blijkt uit de cijfers. Van de Origin-medewerkers heeft ook een opvallend deel een laptop van de zaak (72 procent). Dat is veel meer dan volgens de cijfers in de branche gangbaar is: gemiddeld heeft 55 procent zo'n draagbare computer. Ook de vergoeding door Origin van de kosten voor privé-internet valt op: het bedrijf voldoet die kosten voor 40 procent van de werknemers, die op de site van het adviesbureau hun gegevens invoerden. In de gehele branche krijgt gemiddeld 21 procent die kosten vergoed.

Jaarsalaris

Het bedrijf betaalt gemiddeld gezien iets beter dan de collega's, zo stelt het managementadviesbureau. De beloning (het door De Breed gehanteerde totaal van jaarsalaris en extra's als dertiende maand, lease-auto, gsm en opleidingen) ligt met 107.923 gulden twee procent boven het gemiddeld in de branche (106.202 gulden). Nog groter wordt dat verschil als alleen gekeken wordt naar het jaarsalaris. Dat bedraagt bij Origin gemiddeld 78.351 gulden; in de branche is het jaarsalaris 74.021. Van de automatiseerders die de website bezochten stelt 86 procent een dertiende maand te krijgen. In de branche komt deze vorm van beloning bij 32 procent van de ict'ers voor.
Het bedrijf stelt voor de kinderopvang per jaar een hoger dan gemiddeld bedrag beschikbaar: 5.027 gulden tegen 4.646 gulden. Dat zal verband houden met de leeftijd en gezinsopbouw van de Origin-medewerkers: 51 procent is getrouwd en 75 procent is tussen de 25 en 40 jaar oud. Veel medewerkers (60 procent) maken gebruik van premiespaarregelingen (gemiddeld in de sector is 41 procent). Slechts vier procent komt in aanmerking voor aandelenopties tegen 22 procent overall. De waarde van deze aandelen is echter 52.076 gulden; flink hoger dan het gemiddelde van 35.870 gulden.

Renault

De favoriete auto bij de automatiseerders van Origin is met 9 procent de Renault Megane. Van de medewerkers heeft 76 procent een lease-auto; 66 procent betaalt maandelijks 197 gulden voor de lease-auto.
 
Alle in deze serie besproken bedrijven:

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-27T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.