Ordina lijft Relan ICT in

Automatiseerder is concurrenten te slim af

Ordina is de verrassende winnaar geworden van de overnamestrijd rond Relan ICT. Hoewel deze IT-dienstverlener zich doorgaans afzijdig houdt van grote uitbestedingsovereenkomsten, kaapte het Relan weg voor de neus van de concurrenten.

IT-dienstverlener Ordina heeft nauwelijks ervaring als automatiseerder van de sociale zekerheid. Van andere IT-partijen, zoals Cap Gemini, Pink Roccade en CMG, was bekend dat ze de ontwikkelingen in de sociale zekerheid op de voet volgen. Woordvoerder Marcel Pisa van moedermaatschappij Relan wil echter niet kenbaar maken wie samen met Ordina hebben meegedongen.
Relan ICT is de tweede verkochte automatiseringsafdeling van de in totaal vier uitvoeringsinstanties (uvi's) op het gebied van de werknemersverzekeringen wao en ww. Al eerder is ASZ, de IT-dochter van de GAK Groep, overgegaan naar Pink Roccade. Aanleiding is het plan van de overheid om de vier uvi's onder te brengen in het op te richten Uitvoeringsorgaan Werknemersverzekeringen (UWV). De automatisering die met de UWV te maken zal krijgen, moet worden losgemaakt van de moederbedrijven.

Inhuurkrachten

Bij Relan ICT (omzet: bijna 200 miljoen gulden) werken 575 medewerkers, waarvan 375 in vaste dienst. Wanneer de overname definitief groen licht krijgt, zullen de contracten met de tweehonderd inhuurkrachten worden opgezegd. Dat Ordina bijna geen ervaring heeft in de sociale zekerheid, vindt Marcel Pisa, woordvoerder Relan, geen probleem. "Dat hebben de Relan ICT'ers wel. Waar het om draait, is dat Ordina de meeste zekerheid biedt voor de continuïteit van de dienstverlening. Op dit moment bevindt Relan zich in een overgangsfase waarbij de publieke en private diensten op het gebied van arbeid, zorg en zekerheid worden gescheiden. Dat proces mag niet worden verstoord door IT-problemen." Daarnaast is voor Ordina gekozen, omdat de bedrijfsculturen het best bij elkaar passen, aldus de zegsman.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-21T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.