EDC schrikt van crisis Management Share

Het automatiseringsbedrijf Management Share verwacht het boekjaar 2000 met rode cijfers af te sluiten. Voor het vorig jaar overgenomen Europe Data Consult (EDC) kwam deze onheilstijding als een duveltje uit een doosje.

Het Rotterdamse EDC startte als installateur van zware NCR-systemen. Het ontwikkelde zich tot dienstverlener op het gebied van infrastructuren en methoden voor softwareontwikkeling. Tot de klantenkring behoren de Friesland Bank en een aantal Duitse financiële instellingen. Oprichter Jorden de Bouvé verkocht EDC vorig jaar aan Management Share voor een onbepaald bedrag en vertrok.
Doel van de overname was een versterking van het hoogwaardige IT-dienstenaanbod bij Management Share. Op dit moment voegt het moederbedrijf EDC samen met een andere dochter Coss tot EDCoss: een ICT-dienstverlener voor de financiële wereld, woningbouw en detailhandel.

Negatieve publiciteit

Volgens Johan van der Zwan, consultant van EDC, zijn de slechte cijfers en bijbehorende negatieve publiciteit de medewerkers rauw op het dak komen vallen. "De sfeer is er niet beter op geworden. Jammer, want de overname beloofde namelijk veel. EDC werkte al langer samen met VAC en Coss. De potentie was aanwezig om er een sterk bedrijf van te maken."
Van der Zwan maakt zich zorgen over het vertrek van medewerkers. "De goeden gaan altijd eerst. Rust in de tent is dan ook belangrijk. We maken de lopende opdrachten bij onze klanten af en dan kijken we of Management Share zijn zaakjes weer op orde heeft." Inmiddels is topman W. Maeijer afgetreden en opgevolgd door voormalig CMG-manager G. Brouwer, en heeft grootaandeelhouder/commissaris W. Rooders financiële steun toegezegd. Dat stemt Van der Zwan optimistischer, net als het besef bij het nieuwe management dat samengaan met een grotere IT-partner noodzakelijk is om te overleven.

Zwaar weer

Management Share, dat sinds de beursgang in de jaren tachtig regelmatig in zwaar weer verkeert, levert ICT-diensten aan middelgrote bedrijven. Het bedrijf kent vijf dochtermaatschapppijen: het al eerder genoemde EDC en Coss, VAC (software), i-Share (internetoplossingen), en Edushare (opleidingen).
Het bedrijf (150 medewerkers, omzet 1999: 34 miljoen gulden) is in de financiële problemen gekomen door de terughoudendheid van de markt vanwege het millenniumprobleem, de broodnodige investeringen in een Internetdienstverlening, herstructureringskosten en de afschrijving van goodwill als gevolg van de overnames van EDC en Coss (1998).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-21T00:00:00.000Z Rik Sanders