Forse groei investeringen voorspeld

In 2005 zal aanzienlijk meer geïnvesteerd worden in ict, met name in software. Dat blijkt uit het tweemaandelijkse barometeronderzoek van Ernst & Young.

Zakelijke dienstverleners en de sector handel en distributie zijn het meest optimistisch over de verwachte groei van de ict-budgetten. 38 procent van de ondervraagde 620 directeuren, managers en professionals verwacht dat het ict-budget van hun onderneming zal groeien (in april was dat 32 procent). Het aantal pessimisten nam af van 18 naar 14 procent.
Het onderzoek voorspelt met name een stijging van de investeringen in software. Dat duidt volgens directeur Verschuur van Ernst & Young Leadership op een groeiend vertrouwen bij de afnemers. "Investeringen in hardware gelden voornamelijk voor twee à drie jaar. Software-investeringen zijn daarentegen goed voor minimaal vijf jaar. Het is positief dat bedrijven weer in de toekomst willen investeren."
Het onderzoek wijst uit dat het marktaandeel van adsl-aanbieders in de onderzochte groep in zes maanden met de helft is toegenomen en dat die de kabelconcurrenten daarmee zijn voorbijgestreefd. Ontevredenheid over de kabelaanbieders en het marketingoffensief van adsl-leveranciers liggen daaraan ten grondslag, aldus Ernst & Young.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-16T00:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.