IBM verrijkt zich met Sequent

IBM heeft serverfabrikant Sequent overgenomen voor 810 miljoen dollar. Geruchten over onderhandelingen tussen de twee bedrijven staken de afgelopen weken met regelmaat de kop op. Beide partijen verzekeren dat de Europese samenwerking die Sequent eind januari aanging met dienstverlener Comparex, in stand blijft.

IBM's kersverse dochter maakt zware servers, die dankzij speciale technologie (non-uniform memory architecture, Numa) zijn uit te rusten met maximaal 64 Intel-processoren. Die grens moet binnenkort verlegd worden naar 256 processoren. IBM zal de Numa-systemen van Sequent in zijn bestaande serverportfolio opnemen tussen de Netfinity- en de zware RS/6000 Unix-machines. Op termijn rust IBM al zijn serverlijnen uit met Numa-capaciteiten.

Monterey

Verder verstevigt IBM hiermee zijn positie in het Project Monterey, de ontwikkeling van een nieuwe Unix-variant voor Intels aanstaande 64-bit platform. Monterey Unix is in wezen een samenvoeging van IBM's AIX, Sequents Dynix en SCO's Unixware en moet medio volgend jaar gereed zijn. Bob Stevenson, vice-president servers bij IBM, roemt de interoperabiliteit tussen Unix en Windows NT die Sequent biedt. "De meeste bedrijven hebben heden ten dage twee hardwareplatformen en twee beheeromgevingen voor Unix en NT. Project Monterey zal daar verandering in brengen."  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-16T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.