Smit naar beurs in Brussel met Internoc

Willem Smit is van plan zijn nieuwe onderneming Internoc (netwerk-beheer op afstand) naar de beurs te brengen. Hij hoopt op de Nieuwe Markt van de Brusselse effectenbeurs 1,5 miljoen nieuwe aandelen te plaatsen. Deze beursgang moet 15 tot 20 miljoen gulden in het laatje brengen.

Opmerkelijk is dat hij met Internoc eerst in Brussel zijn geluk wil beproeven. De officiële lezing heet dat de onderneming haar naamsbekendheid in het Franse taalgebied wil vergroten. Maar ingewijden weten beter.
Op de Amsterdamse effectenbeurs geniet de persoon Willem Smit weinig populariteit. De toch al geringe 'goodwill' die Smit had na de verwikkelingen rond de niet meer bestaande beursfondsen Datex en Newtron, kreeg onlangs een extra knauw. Smit vond het nodig in het hoofdstedelijke café Lexington een hoge functionaris van deze beurs de mantel uit te vegen. Smit verweet de man ondermeer een gebrek aan respect voor 'echte ondernemers' zoals hemzelf. Sindsdien staat men op de Nieuwe Markt Amsterdam, het deel van de Amsterdam Exchange (AEX) dat speciaal bedoeld is voor jonge ondernemingen, niet te trappelen om Internoc aan nieuw kapitaal te helpen.

Snel geld

Zeker is dat Internoc snel geld nodig heeft. Het Hoofddorpse bedrijf dat 25 werknemers telt, heeft investeringen gedaan in kostbare apparatuur. Om de omzetdoelstellingen te halen zijn nog flink wat klanten nodig. De holding die in verschillende landen aparte dochters wil oprichten, startte vorig jaar met een kapitaal van 12,5 miljoen gulden. Dit werd bijeengebracht via een onderhandse plaatsing en een converteerbare achtergestelde lening. Verder heeft een Belgische bank krediet verleend. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-11T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.