Pieper genoemd als opvolger Pfeiffer

Marktanalisten beschouwen de verkoop van Tandem aan Compaq als een persoonlijke overwinning voor Roel Pieper (41 jaar), ceo van Tandem. Sommigen noemen hem zelfs als opvolger van Compaq-ceo Eckhard Pfeiffer (57 jaar). Pieper weigerde in de Amerikaanse pers op de uitlatingen te reageren.

"Van dat onderwerp blijf ik af. Wat ik er ook over zeg, het zal verkeerd geïnterpreteerd worden", aldus Pieper, die een stormachtige carrière in Silicon Valley doormaakt. Doug Wheeler, marketing vice president van Tandem merkte op dat Pieper zelf moet beslissen. "Maar het is duidelijk dat hij graag de leiding heeft, en niet volgzaam van aard is", aldus Wheeler.
Sinds de overname vorige week - waar een bedrag van 3,1 miljard dollar mee gemoeid was - is het aandeel Tandem met meer dan 30 procent gestegen. Naast tevreden aandeelhouders, is ook het personeel zeer tevreden over de deal die hun topman gesloten heeft. Verzekerd werd namelijk dat er geen ontslagen zouden vallen.
Pieper heeft Tandem in anderhalf jaar tijd klaargestoomd voor deze overname. Hij heeft de Tandem-producten laten aansluiten op industriestandaarden en is de Windows NT-markt opgegaan, wat essentieel was voor de continuïteit van de bedrijfsvoering. "Het zou leuk geweest zijn om nog twee of drie jaar met Tandem door te gaan. Maar dan hadden we de grotere uitdaging met Compaq gemist. Wij gaan voor de nummer 1 positie", aldus Pieper tijdens een interview vorige week. RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-04T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.