Cap Nederland ontspringt de dans

Bij Cap Gemini Ernst & Young in Nederland vindt geen collectief ontslag plaats. Daarmee ontsnapt de Nederlandse divisie voor de tweede keer aan de kaasschaaf.

Vorig jaar sneed het Franse it-concern 5400 arbeidsplaatsen weg. Ook toen bleef de Nederlandse organisatie buiten schot. Cgey kondigde vorige week het transformatieprogramma Leap (Leadership, Expansion, Alignment en Portfolio & productivity management) aan. Leap wordt in 2004 afgerond en moet 225 miljoen euro besparen (tegenover een bijzondere last van 140 miljoen euro). Een van de besluiten is het ontslag van 2500 medewerkers en, indien mogelijk, het herplaatsen van drieduizend werknemers op direct factureerbare functies.
Henk Broeders, directeur Cgey Nederland, meldt dat in zijn organisatie geen collectieve ontslagen vallen.
Liever houdt hij zijn medewerkers vast om direct te kunnen reageren wanneer de markt herstelt. Wel worden enige tientallen en waarschijnlijk uiteindelijk een paar honderd medewerkers om- of bijgeschoold, om aan de slag te gaan als verkoper of adviseur. Dat Cap in Nederland verschoont blijft van collectief ontslag komt volgens Broeders ook door de sterke positie die het op de overheidsmarkt inneemt, in tegenstelling tot andere landenvestigingen.
 
Rik Sanders

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-05T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.