GE-dochter koopt Sun-distributeur

Tplc-moeder Fujitsu richt zich meer op diensten

GE Access kocht afgelopen vrijdag voor een onbekend bedrag Tplc Nederland. Het voorraadhoudende Tplc valt onder Fujitsu-dochter ICL die zich allengs meer richt op dienstverlening dan op distributie.

De dochter van het Amerikaanse concern General Electric zegt zelf met dertien landenvestigingen de grootste Sun-distributeur in Europa te zijn. "Het is goed als je een sterke, directe concurrent kunt overnemen", aldus Europees marketingdirecteur Eric Saillard.
"Wij zijn weliswaar beter in logistiek, maar TPLC is beter in verkoop en marketing." Die aanpak tilt de GE-dochter nu naar Europees niveau. GE Access neemt alle contracten en de acht werknemers over.
De activiteiten die Tplc uitbesteedde of betrok van de Britse moeder verzorgt GE Access voortaan. Tplc-directeur Mikel van Urk, oud-marketingmanager bij Sun, behoudt zijn positie bij het gecombineerde bedrijf.

Van vier naar twee

In Nederland zijn nu twee van Suns vier cdp's (channels development provider) over. Naast GE Access en Tplc waren dit nog Landis en Touch the progress (TTP). Landis is ten onder gegaan en in delen verkocht, onder meer aan Future Telecom en het Belgische Inter Access. De diensten- en onderwijsactiviteiten zijn doorgestart als Foundation ICT Group.
Het in opslag gespecialiseerde TTP is twee maanden geleden overgenomen door collega-specialist Bell Microproducts, die nu oprukt in Europa. TTP is ook distributeur voor Compaq en IBM, en richt zich vooral op laatstgenoemde.
Tplc heeft een eigen voorraadcentrum met ongeveer negen miljoen euro aan Sun-producten. GE Access heeft ook een Nederlands pakhuis, met ruim 22 miljoen euro aan Sun-voorraad. Saillard bevestigt dat deze centra worden samengevoegd. "Wij willen alles combineren wat overlap vertoont, maar dat zal niet veel zijn; de twee bedrijven vullen elkaar goed aan."
De Europese topman zegt dat zijn bedrijf zeker interesse heeft voor heel Tplc, maar benadrukt dat hierover geen onderhandelingen lopen. "Fujitsu koos om belastingtechnische redenen voor de verkoop van alleen de Nederlandse tak. Dat is voor ons echter wel een opstap naar meer toegevoegde waarde."
 
Jasper Bakker

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-05T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.