Unisys kampt met vertragingen e-handelprojecten

Voorspellingen van ceo Larry Weinbach komen niet uit

De koers van de aandelen Unisys maakte vorige week een vrije val toen het bedrijf voor de derde keer op rij met een winstwaarschuwing kwam. De slechte resultaten zijn, evenals het vorige kwartaal, te wijten aan vertragingen van enkele grote e-handelimplementaties.

Dienstverlener Unisys stelt dat de winst per aandeel in het tweede kwartaal zal liggen tussen de 18 en 20 cent. Dat is ongeveer de helft van de winst (37 cent) die werd behaald in hetzelfde kwartaal een jaar geleden. De omzet in het tweede kwartaal zal dalen met ongeveer 14 procent naar 1,63 miljard dollar.
Investeerders reageerden prompt op de winstwaarschuwing zodat het aandeel duikelde naar 14,25 dollar (9 dollar lager), het laagste bedrag sinds januari 1998. Investeringsbank Morgan Stanley Dean Witter reageerde door het aandeel een slechtere waardering te geven.

Contrast

De voorspellingen staan in schril contrast met de optimistische toon die ceo Larry Weinbach aansloeg na de teleurstellende resultaten van het eerste kwartaal. Bij een bliksembezoek in mei aan de Nederlandse vestiging, voorspelde Weinbach dat de omzet in de tweede helft van dit jaar met 10 procent zou stijgen. Die groei moet vooral komen uit dienstverlening op het gebied van toepassingen voor elektronische handel en systeemintegratie.
Het is daarom extra pijnlijk dat de tegenvallende resultaten vooral te wijten zijn aan vertragingen van enkele grote implementaties van toepassingen voor elektronische handel bij grote financiële instellingen. Unisys wijt de vertragingen aan het feit dat veel grote bedrijven meer tijd nodig blijken te hebben om hun doelstellingen voor e-handel te vertalen in praktische toepassingen. Uit een recent onderzoek van de Giarte Group blijkt dat meer grote ondernemingen met deze problemen kampen.
Het zal voor Unisys een schrale troost zijn dat het bedrijf niet de enige dienstverlener is die te lijden heeft van vertraagde implementaties. Concurrerende dienstverleners als Electronic Data Systems en Computer Sciences gaven onlangs ook een winstwaarschuwing af.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-07T00:00:00.000Z Wim Amerongen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.