Yacht verwelkomt IBM'ers

IBM heeft een aantal van zijn medewerkers een afvloeiingsregeling aangeboden om te komen tot de 230 ontslagen die in Nederland moeten vallen. Onder die regelingen zou zich ook een 'werk-naar-werk'-aanbod bevinden, waarbij Yacht de boventallige IBM'ers overneemt.

Yacht en IBM wilden bij het ter perse gaan van deze Computable nog geen commentaar geven op de geruchten. Vakbond FNV Bondgenoten heeft dinsdagmiddag gesprekken gevoerd met Bert Verwerda, de hr-directeur van IBM. "Uit onze achterban horen we dat er verschillende regelingen in omloop zijn. Daar willen we het fijne van weten", zegt vakbondsbestuurder Patrick Banis. Oudere werknemers bijvoorbeeld zouden een aanbod krijgen waarbij ze vervroegd kunnen uittreden. Nog niet bekend is hoeveel mensen een aanbod hebben gehad. "Dat zijn er waarschijnlijk meer dan de 230 die er uiteindelijk uit moeten, aangezien niet iedereen direct van het aanbod gebruik zal maken", zegt Banis.
De constructie met Yacht is niet nieuw. Bij ABN Amro verliezen ongeveer 750 van de 1600 werknemers hun baan. Zij krijgen de mogelijkheid om met behoud van werk vrijwillig te solliciteren bij vijf daarvoor geselecteerde it-dienstverleners, waaronder Yacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-01T00:00:00.000Z Kim Loohuis