Bedrijfsresultaat Roccade valt tegen

De Roccade Informatica Groep heeft over 1996 een omzet geboekt van 656 miljoen gulden, een toename van 17 procent in vergelijking met de 561 miljoen gulden in 1995. De nettowinst hield hiermee ongeveer gelijke tred met een stijging van 24,2 miljoen in 1995 naar 28,7 miljoen gulden vorig jaar. Het grootste gedeelte van de winst kwam uit deelnemingen (19 miljoen). Het bedrijfsresultaat bleef met 41,2 miljoen gulden (1995: 51,3 miljoen gulden) achter op de verwachtingen door enkele tegenvallende overheidsprojecten in het begin van 1996.

Roccade behaalde omzetgroei bij de centrale en lokale overheid en in de financiële wereld. Van de omzet komt 61 procent van de overheid vandaan, 18 procent van banken en verzekeraars en 13 procent uit de industrie. Vorig jaar gaf de Staten-Generaal toestemming aan de Staat om alle aandelen Roccade te verkopen. Als gevolg van de opgelopen vertraging in de voorbereiding van de procedure moest het bedrijf de aandelen in Raet verkopen aan mede-aandeelhouder Getronics. Verwacht wordt dat deze zomer de beslissing valt welk bedrijf - Debis, Getronics of IBM - Roccade overneemt.
In 1996 heeft Roccade diverse bedrijven overgenomen danwel opgericht, te weten: Fair Informations Services, Asnade, Everest, Roccare, Roccade Civility, Raet Decentrale Overheid en GRC (het rekencentrum van de gemeente Rotterdam). In totaal 900 nieuwe medewerkers traden in dienst. Eind 1996 telde de onderneming 4031 medewerkers. De concerndirectie verwacht in 1997 een aanzienlijke groei van de omzet en een verbetering van het bedrijfsresultaat. RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-20T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.