ABN steekt geld in Houtense beveiliger

ABN Amro Capital heeft een significant minderheidsbelang genomen in Control Break Europe uit Houten. Hoeveel geld de investeringsmaatschappij daarvoor heeft neergelegd, geven beide partijen niet prijs.

  
Control Break Europe steekt een deel van de investering in de ontwikkeling van vingerafdruktechnieken. Het bedrijfwerkt voor banken en inlichtendiensten.
Control Break Europe levert zakelijke beveiligingssoftware onder de naam Safeboot voor pc's, laptops en pda's. De software regelt de toegangscontrole en beveiligt data via versleuteling. Het bedrijf, met ruim veertig medewerkers, heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en de Verenigde Staten en is via een distributeur tevens actief in Japan. De investering van ABN Amro Capital wordt gebruikt voor verdere productontwikkeling, gericht op de centrale beheertool en biometrische authenticatietechnieken met behulp van vingerafdrukken en irisscanning, en marktontwikkeling. In dit laatste geval wil de softwarefirma de verkooporganisatie in de Verenigde Staten en Azië (buiten Japan) uitbreiden. Brent Wissink van ABN Amro Capital noemt als belangrijke redenen om te investeren de grote internationale klantenkring van Control Break Europe en de door hem gedane bewering dat Safeboot een veelgevraagd product tegen beperkte kosten is.

Centraal beheer

Marco Versteijne, directiesecretaris bij Control Break Europe, stelt dat het uitstekend gaat met het bedrijf. "Vorig jaar zagen wij de omzet licht stijgen en dit jaar verwachten we een groei van 80 procent". Exacte cijfers wil hij niet geven, maar naar schatting ligt de winstgevende omzet in 2002 op circa vijf miljoen euro. Volgens Versteijne profiteert de firma van de sterke vraag naar beveiligingssoftware die groeiende is vanwege de strengere regelgeving in de Verenigde Staten en Europa. Deze bepaalt dat bedrijven en instellingen informatie over hun klanten en relaties beter moeten beveiligen, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg. Daarnaast beweert hij dat Control Break Europe zich onderscheidt van concurrenten als het Duitse Utimaco, het Zweedse Protect Data en het Amerikaanse Winmagic door de centrale beheerfunctionaliteit van Safeboot. "Daarmee kunnen grote organisaties via een centrale database de beveiligingszaken voor alle werkplekken beheren." Control Break Europe is opgericht in 1995 door Paul Grootaers, die reeds in 1991 begonnen is met het distribueren van beveiligingssoftware. In 2000 nam zijn firma de Safeboot-software over van Fisher International Systems. Sindsdien vormt de verkoop en verdere ontwikkeling van Safeboot de hoofdmoot van de activiteiten, al distribueert het bedrijf tevens beveiligingshardware in de vorm van smartcards en USB-sleutels. "Safeboot bestaat al sinds 1993 en heeft wat dat betreft inmiddels een naam opgebouwd", aldus Versteijne.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-20T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.