Verloren jaren (Rik Sanders)

In april meldde een woordvoerder nog dat CMG in de krimpende vraag naar ict geen aanleiding zag om te saneren. Koud twee maanden later snijdt de automatiseerder fors in zijn Noord-Nederlandse vestigingen en is er vanwege overcapaciteit voor 118 medewerkers geen plek meer. Op zichzelf is het geen verrassende ingreep gezien de crisis op de ict-markt, maar omdat CMG zo lang vasthield dat er weinig aan de hand was, wekt de aankondiging toch enige verbazing.

Ook de vakorganisaties fronzen hun wenkbrauwen, zeker omdat zij formeel nog steeds niet zijn ingelicht. Zij krijgen telefoontjes van verontruste leden - jazeker, er zijn een paar CMG'ers lid van een vakbond - maar officieel weten ze van niets. Er zijn brieven uitgegaan naar de CMG-directie waarin om opheldering wordt gevraagd over de plotselinge reorganisatie.
De actie van CMG duidt erop dat de onrust op de Nederlandse ict-markt nog steeds niet voorbij is. Dat bleek de afgelopen week ook uit andere voorvallen: het opstappen van bestuursvoorzitter René Vos bij Aino, een tweede reorganisatie bij detacheerder Qface, de surseance van Edushare (het enige overgebleven onderdeel van Management Share), Henk Bosma's staatsgreep bij Pinkroccade, het bankroet van Spyros en het cao-conflict bij Getronics.
Het lijkt erop dat het eind van de crisis nog lang niet in zicht is. Adviesbureau Ernst & Young concludeerde vorige week naar aanleiding van zijn vierde ict-barometer-onderzoek dat er fors bezuinigd gaat worden op adviesdiensten, niet alleen in het bedrijfsleven, maar ook bij de overheid. Die enig overgebleven melkkoe van de ict-industrie raakt kennelijk ook langzaamaan leeg.
Somberman troef dus, wat geaccentueerd wordt door de uitlatingen van HP Nederland directeur Erik van der Meijden. Hij verwacht, zo meldde Computable vorige week, dat de ict-sector niet eerder aantrekt dan in 2004. Het dreigen verloren jaren te worden, 2002 en 2003.

 
Rik Sanders

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-21T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.