Melridge stopt met ict

Overname 'lege huls' Management Share van de baan

De Melridge Groep stopt zijn ict-activiteiten. Dat melden meerdere bronnen rond het bedrijf. Zo'n vijftien medewerkers van Training & Consultancy zijn op non-actief gesteld. Ook ziet de groep af van de koop van Management Share, waarmee ze een beursnotering trachtte te verkrijgen.

Melridge - een dienstverlener, ook op niet ict-gerelateerde terreinen als standbouw, beveiliging en schoonmaak - kampt met een kasprobleem door de tegenvallende marktontwikkelingen en te dure investeringen in huisvesting. Het familiebedrijf, onder aanvoering van de omstreden Harry van Achteren, heeft daarom definitief een streep gehaald door zijn ambities een sterke positie te krijgen als ict-dienstverlener (detachering, advies en training). Vorig jaar mislukte reeds de overname van de Lan Analyst Groep. Begin dit jaar gaf de firma te kennen dat het de noodlijdende automatiseerder Management Share wilde overnemen. Op deze manier kon Van Achteren gemakkelijk aan een beursnotering komen. Bovendien zou hij ict-opleider Edushare in handen krijgen, de op dat moment enige levensvatbare werkmaatschappij van Management Share. Pogingen om tevens eigenhandig levensvatbare training- en consultancy-takken op te zetten, faalden in de afgelopen maanden. Ook bleek Edushare steeds slechter te draaien. De opleider, waar ruim twintig mensen werken, verkeert sinds vorige week in surseance.
Volgens een ingewijde is Van Achteren daarom gestopt met de overnamegesprekken. Hij zou ook zijn tegengewerkt door de aandeelhouders van Management Share vanwege zijn reputatie als bedrijvenopkoper. Bovendien hangt hem een veroordeling boven het hoofd wegens valsheid in geschrifte in een fraudezaak rond het geflopte Maaspop-festival in 1995. Een hoger beroep loopt nog. Van Achteren is gevraagd te reageren, maar hij staat geen journalisten te woord.
 
Rik Sanders

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-21T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.