Ict'er wordt weer duurder

Starters beginnen met lager salaris

Het salaris van ict'ers die de afgelopen tijd hun baan behielden, is weer aan het stijgen. De totale loonkosten van werkgevers daalden vanwege saneringen en omdat nieuwkomers met een lager salaris aanvangen.

Ict-bedrijven bevestigen deze trend die onderzoeksbureau De Breed vorige week publiceerde. "De gemiddelde salarissen zijn iets gestegen. De reductie van het personeelsbestand is achter de rug. We hebben nu hogere aantallen ervaren werknemers in dienst", verklaart Getronics, 's lands op drie na grootste ict-dienstverlener. Individueel zagen die wat oudere medewerkers hun salaris stijgen zoals in de cao was afgesproken.
Computerreus IBM en erp-leverancier SAP melden eveneens salarisstijgingen. IBM: "Dat is conform eerder gemaakte afspraken. Het salaris van nieuwkomers is overigens niet gedaald." SAP: "De salarisstijging van onze 125 consultants is gerelateerd aan de prijsindex, dus een paar procent."

Vergelijken

De Breed stelt dat de salarissen van ict'ers sinds begin dit jaar weer aan het stijgen zijn. Het salaris zou in 2003 met 2 procent zijn gedaald; in het eerste kwartaal van dit jaar is het gemiddelde echter met 3 procent toegenomen. De onderzoekers leiden dat af uit de gegevens van 2978 automatiseerders. Deze ict'ers gebruiken de website van De Breed om hun beloning te vergelijkingen met die van collega's. Onderzoeker Bas van de Haterd: "Die stijging is veroorzaakt doordat de ict'ers die niet zijn ontslagen, tot wel 5 procent meer salaris noteren. Het gemiddelde ligt lager. Ict'ers werden ontslagen, en de starterssalarissen zijn aan het dalen." < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-18T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.