Schoonmaak bij Pink valt goed

Financieel analisten reageren positief op de nieuwe topstructuur van Pinkroccade. Zij denken dat Henk Bosma, sinds een week president-directeur, orde op zaken kan stellen.

De meeste financieel analisten adviseerden dinsdag de aandelen aan te houden. Analisten van Fortis en Van Lanschot bankiers zouden ze echter van de hand doen. Met de wisselingen in de topstructuur heeft dat niet direct te maken, zegt analist Robin Fransman: "Pinkroccade heeft een negatieve kasstroom. Dat is bij dit bedrijf nog nooit gebeurd. Het heeft te laat gereageerd op de marktontwikkelingen."
Over de nieuwe machtsstructuur is hij wel positief. "De top was zwaar. Dat was geen bewuste strategie, maar meer een gevolg van de overnames van de afgelopen jaren. Bosman wist dat, en deze wijziging was te verwachten." Dat ook de financieel directeur plaats maakt, verbaast hem evenmin. "Willem Middelburg is een pionier. Die wil je in deze tijden er niet bij hebben."
De dienstverlener maakte vorige week bekend dat naast Middelburg ook Quinten Bauer, Sander van Brummelen, Henk Huisman en Peter Verhallen opstappen. Met een eenkoppig bestuur denkt het bedrijf de organisatie beter aan te sturen. Gerekend naar personeelsaantallen is Pinkroccade de op drie na grootste ict-dienstverlener in Nederland, met zo'n achtduizend medewerkers.
 
Gijs Hillenius

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-21T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.