Multihouse weet weer winst te boeken

Multihouse is uit de rode cijfers. De automatiseerder boekte over 1998 een winst van zeven miljoen gulden.Het jaar daarvoor sloot de onderneming nog af met een tekort van 1,1 miljoen gulden.

De omzet van Multihouse, onderdeel van Sanderink Beheer, steeg met elf miljoen gulden naar zeventig miljoen gulden. Daarmee vertegenwoordigt deze dochteronderneming omstreeks 20 procent van de totale omzet van de Sanderink Groep. De meeste groei boekte het bedrijf naar eigen zeggen in de hardware-activiteiten. Het afgelopen jaar bracht Sanderink de verkoop van computers en andere apparatuur onder bij Multihouse. Omdat het aantal werknemers op de service- en onderhoudsafdeling terugliep, boekte het bedrijf met deze diensten minder omzet. Bij Multihouse werken momenteel ruim tweehonderd mensen.
In 1997 liep de samenwerking tussen Multihouse en zeven nutsbedrijven over de invoering van het nieuwe managementinformatiesysteem Numis-2000 op de klippen. Het softwarehuis dreigde kopje onder te gaan doordat het een schadevergoeding van 5,9 miljoen gulden moest betalen. Sanderink schoot te hulp door het bedrijf over te nemen.  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-18T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.