Pieper maakt plannen voor Tandem bekend

CUPERTINO, CA - Als de lezer de indruk had dat Apple Computer het enige bedrijf met financiële problemen in de Californische stad Cupertino was, komt deze bedrogen uit. Vorige week maakte het eveneens aldaar gevestigde Tandem Computers - onder leiding van de Nederlander Roel Pieper - de reorganisatieplannen bekend, die het bedrijf weer "double-digit" groeicijfers moeten geven. Het pakket maatregelen is de eerste publieke daad van Pieper.

"De veranderingen moeten van Tandem een bedrijf maken dat naar zijn klanten luistert en reageert met de snelheid die nodig is in de markt", aldus Pieper.
Hij kiest voor een strategie, die in meer of mindere mate ook door een aantal concurrenten gebruikt wordt: het opdelen van de onderneming in onafhankelijke eenheden met eigen omzet- en winstverantwoordelijkheden. AT&T koos op grote schaal al eerder voor dit model en ook Unisys ziet heil in deze aanpak.

Vijf units

Voor Tandem betekent dit dat er vijf units ingedeeld zijn: parallelle platformen (hardware, Himalaya en NT), Servernet (hardware-technologie), Serverware (software-technologie), communicatie-platformen (hardware, Himalaya en Unix) en Atalla (beveiliging van netwerken).
Ieder van de onderdelen krijgt een eigen algemeen directeur en eigen afdelingen ontwikkeling, marketing en distributie. De centrale staf op het hoofdkantoor moet voor de afstemming tussen deze eenheden zorgen. De huidige verkoopstaf blijft grotendeels onveranderd, zodat naast de vijf units een wereldwijd opererende afdeling verkoop komt te staan. MU

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-14T00:00:00.000Z Maurice van Uden
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.