CNV-leden: Arbeidsomstandigheden Getronics gaan achteruit

CNV-leden bij Getronics vinden de arbeidsomstandigheden bij dit IT-bedrijf slechter dan vier jaar geleden.

Met name de werkdruk is groter. Tevens noemt een aantal leden de verhouding met de chef moeizaam. Dit blijkt uit een enquête van de CNV onder de leden van de dienstenbond. De bond wil de huidige situatie bij Getronics vergelijken met die van vier jaar geleden, toen de vakbond nog niet actief was bij Getronics. In 1997 sloten de bonden met de directie van Getronics een bedrijfs-cao af.
Uit de enquête blijkt eveneens dat meer mensen met minder plezier werken dan vier jaar geleden. De sfeer en verhoudingen zijn volgens de ondervraagden nauwelijks veranderd. De arbeidsvoorwaarden en ontplooiingsmogelijkheden zijn verbeterd.

Weinig waarde

Bestuurder John Koudys van CNV Dienstenbond vermoedt dat de werkdruk in de gehele IT-sector toeneemt. De vakbondsman is tevreden over de contacten met Getronics. Op dit moment houdt de vakbond zich bezig met de aanpassingen van de cao. Met name de pensioenregeling is onderwerp van studie.
Directeur Human Resources R. Kropholler bij Getronics hecht niet veel waarde aan de enquête. "Het was geen aselecte steekproef. Bovendien was de respons relatief laag." Kropholler noemt de uitslag 'tendentieus'. Getronics werkt aan een eigen tevredenheidsonderzoek onder de werknemers. "Daar hecht ik meer waarde aan", aldus Kropholler. Hij vindt een grotere werkdruk niet ernstig, zolang dit maar niet te groot wordt of leidt tot een hoger ziekteverzuim. "We werken hier met professionals die willen presteren. De stress neemt in de gehele branche toe."   MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-12T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.