Minder nieuwe ict-vestigingen

Slechts drie ict-bedrijven hebben het afgelopen jaar een nieuwe vestiging in Nederland geopend. Het gaat in totaal om 265 arbeidsplaatsen. Dit blijkt uit de Database Bovenregionale Locatiebeslissingen van de Stec Groep.

Er is een duidelijke daling te zien in de ict-sector wat betreft locatiebeslissingen. In 2001 openden nog zeven bedrijven een nieuw filiaal (650 arbeidsplaatsen). In het topjaar 2000 waren dat er zelfs veertien (5.267 arbeidsplaatsen).
56 procent van alle locatiebeslissingen betrof in 2002 een samenvoeging. Voorgaande jaren lag dit percentage steeds rond de 15 procent. De stijging is te verklaren door de huidige laagconjunctuur; bedrijven concentreren hun activiteiten om kosten te besparen. Daarnaast speelt het toegenomen aantal overnames en fusies van de afgelopen jaren een rol.

Buitenlandse bedrijven

Er hebben zich vijf nieuwe buitenlandse bedrijven in Nederland gevestigd, waaronder één ict-bedrijf: het Amerikaanse Manhattan Associates opende een vestiging in Utrecht (tachtig arbeidsplaatsen). In 2001 vestigden zich nog tien nieuwe buitenlandse bedrijven zich in ons land.
Het eveneens Amerikaanse QAD voegde zijn Nederlandse vestigingen samen in het hoofdkantoor in Schiphol-Rijk (120 arbeidsplaatsen). Ook het Duitse Software AG concentreerde zijn Nederlandse activiteiten in een verkoop-, marketing- en consultancykantoor in Nieuwegein (65 arbeidsplaatsen).< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-06T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.