Allochtonen bij Pink-Roccade

In een artikel met de titel: 'Een wereldbaan; allochtonen hebben veel te(over)winnen op de ICT-arbeidsmarkt' (Computable, 14 april), wordt het bedrijf (Pink)Roccade genoemd als zijnde een van de grote IT-bedrijven die de Wet-Samen (Stimulering Arbeidsdeelname Minderheden) zou negeren.

Wij maken hier ernstig bezwaar tegen omdat uw gegevens niet correct zijn. Pink-Roccade onderschrijft de doelstellingen van de wet. Zowel in 1997, 1998 als 1999 hebben onze werkmaatschappijen wel degelijk aan de verplichtingen van de wet voldaan. Over 1998 bedroeg het percentage medewerkers dat voldoet aan de criteria van de Wet-Samen 3,9 procent en over 1999 4,2 procent. Gezien een relatief groot aantal medewerkers dat bezwaar heeft gemaakt tegen registratie verwachten wij dat het feitelijk percentage medewerkers van allochtone afkomst hoger zal liggen.
 
Petra Biemans,
Projectmanager Corporate HR
Pink-Roccade

 
Naschrift redactie:
Op gezag van de regionale bureaus Arbeidsvoorziening stelde Computable een overzicht samen van meldingen in het kader van de wet-Samen (Stimulering Arbeidsdeelname Minderheden). Van Roccade had het RBA geen gegevens. Dat Pink-Roccade volgens eigen zeggen toch jaarlijks melding doet, verheugt ons.
Nu de rest van de sector nog.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-09T00:00:00.000Z Petra Biemans