Oprichting Vonit ergert Fenit

Kleine ondernemers krijgen eigen vereniging

De automatiseringssector is een nieuwe belangenbehartiger rijker. De net opgerichte Vereniging van Onafhankelijke IT-Specialisten, kortweg Vonit genoemd, zegt in een gat te springen dat Fenit openlaat. Volgens voorzitter André Dippell bemoeit de branchevereniging zich alleen met de grote IT-ondernemingen en besteedt het te weinig aandacht aan de problemen van de kleine bedrijven.

Vonit is in het leven geroepen om de belangen van zelfstandige IT-ondernemers te behartigen, de kwaliteit van de dienstverlening te bewaken en de onderlinge samenwerking te verbeteren. Een van de agendapunten is het beëindigen van de langlopende discussie tussen de bedrijfsvereniging en zelfstandige ondernemers over het erkennen van het ondernemerschap. Hierbij zal Vonit het lobbywerk niet schuwen. Deze week staat bijvoorbeeld een bezoek aan de VVD op het programma.
Een ander punt van zorg voor Vonit is dat de overspannen markt wordt overspoeld door IT-klusjesmannen. De vereniging wil een buffer vormen door aan leden kwaliteitseisen te stellen. Deze moeten kunnen aantonen dat ze een fiscaal correct beleid voeren en zullen moeten beloven dat ze opdrachtgevers niet in de steek laten voor lucratievere klussen. De ledenwerving zal binnenkort op gang komen.

Verbazing

Fenit betreurt de oprichting van Vonit. "Waar is deze versnippering goed voor?", vraagt woordvoerder Machiel de Rooij zich af. Hij vindt het geen goede zaak als twee clubs gaan lobbyen in Den Haag. "Dat verzwakt de positie van de branche." De branchevereniging kan zich niet vinden in de kritiek dat het de belangen van kleine IT-ondernemingen te weinig behartigt. "We hebben daar geen signalen over ontvangen", zegt De Rooij. Het verbaast hem zeer dat de oprichters van Vonit nooit contact hebben opgenomen met Fenit.  RS
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-29T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.