Nevenfunctie Forrester voor Henk Broeders

Forrester Research heeft de Nederlandse directeur van Cap Gemini, Henk Broeders, benoemd tot lid van de Board of Directors. Tijdens de jaarvergadering van deze Amerikaanse marktonderzoeker werd hij voor een periode van drie jaar aangesteld.

Volgens George Colony, topman van Forrester Research, is Broeders al jarenlang kind aan huis bij de Amerikaanse onderneming. Onlangs hielp hij Forrester nog bij de vestiging van haar Europees onderzoekscentrum in Amsterdam. Forrester wil graag gebruik maken van Broeders' rijke zakelijke ervaring en diens diepgaande kennis van de Europese markt.
Forrester volgt en analyseert de ontwikkelingen op gebied van informatietechnologie. Europa wordt steeds belangrijker als afzetgebied voor haar adviezen. Behalve Forrester is ook Jupiter Communications onlangs in Europa neergestreken. Beide onderzoekers besteden veel aandacht aan de ontwikkeling van Internet en multimedia. Daarbij laten ze de meer traditionele zaken zoals de PC-verkopen en de afzet van halfgeleiders, over aan Gartner en IDC.

Belang Europa

De benoeming van Broeders is ook een indicatie van het steeds grotere belang dat onderzoekers als Forrester hechten aan Europa. Van 1992 tot april 1998 was Broeders algemeen directeur van IP/Informatica Projectgroep, thans Iquip geheten. Tijdens zijn directeurschap groeide het aantal medewerkers van vierhonderd naar 1100. Daarvoor was Broeders ondermeer directeur Planning & Offerte bij Volmac. Hij begon zijn IT-loopbaan als systeemprogrammeur bij Dow Chemical.  CORR.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-29T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.