Dutch Tech Tour sloopt investeerders

Zo'n 65 investeerders hebben tijdens de Dutch Tech Tour kennisgemaakt met 22 Nederlandse technologiefirma's. Deze kermis deed voor het eerst Nederland aan.

Initiator van de Dutch Tech Tour, die van 22 tot en met 24 mei plaatsvond, is de European Tech Tour Association (ETT). Deze Zwitserse club organiseert sinds 1998 driemaal per jaar een technologieronde in diverse Europese landen. Doel is investeerders in contact te brengen met veelbelovende technologiebedrijven. Voor de Nederlandse ronde werden uit tweehonderd inschrijvingen ruim twintig bedrijven geselecteerd. Daaronder bevonden zich tenderfoots en bekendere partijen als Zylab, Consul Risk Management, Tridion en Trustworks Systems. Oudgediende Jan Baan mocht op 24 mei de happening afsluiten met een presentatie over zijn nieuwe vehikels Cordys en Trifit.
Ronald Slot, directeur van investeerdersgroep Warp en namens de ETT coördinator van de Dutch Tech Tour spreekt van een geslaagd evenement. "Het programma was slopend, maar de reacties van de investeerders en ondernemers waren enthousiast. Nederland is op de kaart gezet als een land waar interessante dingen gebeuren."
Er waren zo'n 65 investeerders, waarvan de bulk uit Europa kwam. Volgens Slot was dat ook de bedoeling, omdat de uitgekozen Nederlandse firma's extra financiering voor een Europese expansie zoeken. Hij verwacht binnenkort de eerste bekendmakingen van investeringsrondes.
De Dutch Tech Tour is het best te typeren als een zakelijk schoolreisje. De presentaties van de technologiebedrijven vonden plaats in tot de verbeelding sprekende omgevingen als Euronext, Het Scheepvaartmuseum, het Philips-hoofdkantoor en de Floriade. In het Zuiderzeemuseum gaf directeur Ruud Spruit een lezing over de VOC en haar investeerders, ter lering ende vermaak. Het gezelschap maakte ook nog een zeiltocht (plus overnachting) met vier klippers van Medemblik naar Enkhuizen; in de boten konden de deelnemers in kleine kring met elkaar praten. De enige wanklank kwam van een Amerikaanse investeerder die vond dat de Nederlanders moeten leren zich beter te presenteren. Over vier jaar is er weer een Dutch Tech Tour.
 
Rik Sanders

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-31T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.