EDS ziet af van inlijving financiële IT-specialist

De overname van Policy Management Systems door EDS is van de baan. De IT-dienstverlener kondigde begin mei aan voor 700 miljoen dollar het Amerikaanse bedrijf, dat verzekeringssoftware, uitbestedingsdiensten en IT-advies aanbiedt aan de financiële wereld, over te willen nemen. Doel was de versterking van zijn positie als IT-specialist voor de financiële markt.

Beide partijen weigeren commentaar over het terugtrekken van EDS. Analisten menen dat de automatiseerder tijdens de due diligence lijken in de kast is tegengekomen. Dat is niet geheel ondenkbaar, omdat Policy Management Systems verlieslatend is. Het bedrijf heeft moeite met het de overschakeling naar een Internetdienstverlening voor de verzekeringsbranche. Ook is het door CSC voor de rechter gedaagd. Die concurrent van EDS beschuldigt Policy Management Systems van oneerlijke concurrentie en het stelen van geheime informatie over een te ontwikkelen product voor de verzekeringsbranche. Ook de negatieve ontvangst op Wall Street van de aankondiging zou EDS aan het twijfelen hebben gebracht. Aandeelhouders zouden het een te dure aankoop hebben gevonden.
Policy Management Systems, dat zijn naam verandert in Mynd, kan nog hopen op de investeringsmaatschappij Welsh, Carson, Anderson & Stowe. Die investeerder bracht een lager bod uit dan EDS, maar heeft zijn verkoopplannen nog niet ingetrokken.  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-02T00:00:00.000Z Rik Sanders