Ict-jury beloont moed tot innoveren

Op dinsdag 18 mei vond in Utrecht het Nationaal ICT Event plaats onder de titel 'Return on Innovation'. Verschillende jury's reikten prijzen uit. Vooral bedrijven die de moed hadden te innoveren werden beloond.

De moedigste kandidaat was wellicht Green Dino, dat, om een slinkende orderportefeuille aan te vullen, een rijsimulator voor rijscholen ontwikkelde. De jury loofde Green Dino vooral omdat het al in een vroeg stadium afnemers bij de ontwikkeling van het product betrok en het feit dat het voor een mkb'er van visie getuigd een dergelijke investering te doen. Het werd dan ook de terechte winnaar van de Nationale ICT Award voor het mkb.
Voor haar kantoorpand in Maastricht werd Vodafone bekroond met de My Office-award. In het pand, dat in samenwerking met Getronics ontworpen werd, zijn alle medewerkers voorzien van mobiele telefoons en laptops. Op de laptops zijn voorzieningen aangebracht die zowel communicatie via het draadloze lan als via het umts en gprs-netwerk mogelijk maken.
Pretpark De Efteling en Logica CMG wonnen de Nationale ICT Award voor het project 'mobile ticketing'. Klanten die via de website van het park een zogenoemd m-ticket bestellen, hoeven geen toegangskaartje meer bij de kassa te kopen, maar ontvangen via sms een barcode op hun mobiele telefoon. Het sms-bericht met daarin de barcode wordt vervolgens gescand bij de kaartcontrole en daarmee hebben zij toegang tot het park.

Ambassadeur

De ICT Personality Award ging naar Clifford Sobel, de Amerikaanse ambassadeur in ons land. De jury prijst hem voor zijn grote inspanningen voor het versterken van de relatie tussen de Nederlandse en Amerikaanse ict-sector. Daarbij werd verwezen naar een succesvolle handelsmissie van Nederlandse bedrijven naar Amerika, die mede door Sobel mogelijk gemaakt werd.
Een publieksprijs werd ook vergeven en wel aan het Nederlandse Rode Kruis. Het informatiesysteem via internet dat de organisatie opzette voor ondersteuning van slachtofferregistratie en verwanteninformatie kreeg uit de ruim 1750 uitgebrachte stemmen tweemaal zoveel stemmen als de andere nominaties.
In de sectie Overheid/non-profit werden de Universiteit Twente en de Erasmus Universiteit Rotterdam bekroond voor een project voor psychologiestudenten.

Broos van Erp

De Broos van Erp prijs, vernoemd naar het VVD-kamerlid dat zich bijzonder heeft ingezet voor de ontwikkeling van ict, ging naar Backbase. De Rich User Interface van dit bedrijf is een product dat gebruikersvriendelijkheid van websites bevordert. Het doel van de software is direct duidelijk en de tool is uitermate praktisch. De jury denkt dat Backbase zeker de potentie heeft om (internationaal) een grote speler te worden.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-28T00:00:00.000Z Mels Dees
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.