Getronics stopt salarisbevriezing

De salarisbevriezing bij Getronics van is de baan. Het ict-bedrijf biedt normaal presterende medewerkers per 1 juni 1,5 procent meer loon. De vakbonden willen in oktober een minimale loonsverhoging van 3,25 procent. Getronics bevroor de salarissen afgelopen december.

Het concern wil een looptijd van negentien maanden, terwijl de bonden een eenjarige cao wensen. "Zoals Philips en Pinkroccade", aldus CNV-onderhandelaar Maurice Limmen.
Het loonbod van het naar aantallen medewerkers gemeten op één na grootste ict-bedrijf van Nederland doet de relatie met de vakbonden geen goed. De bonden accepteren het dictaat van Getronics niet. De actiebereidheid van de aangesloten leden bepaalt volgens Limmen de volgende stap. Mattijs Kropholler, directeur personeelszaken bij Getronics, ontkent dat zijn bod een dictaat is. "Ik heb ze verteld dat dit het maximaal haalbare is. Wij hebben gewoon geen tijd voor een rituele dans."
 
Gijs Hillenius

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-31T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.