VS en EU oneens over Microsoft

Het Amerikaanse ministerie van Justitie uit kritiek op het voornemen van de Europese Unie om softwaremonopolist Microsoft hard aan te pakken.

Antitrusthoofd Charles James waarschuwt zijn EU-tegenhangers dat sommige juridische kwesties in het Europese onderzoek reeds zijn afgewezen door rechtbanken in de VS.
De EU heeft al herhaaldelijk verklaard een strenge behandeling van Microsoft niet te schuwen. De Europese antitrustgroep overweegt nu - na drie jaar onderzoek naar de zakenpraktijken van Microsoft - strenge maatregelen. Deze zijn ingrijpender dan de straf die is opgenomen in de schikking die het softwarebedrijf heeft getroffen in de VS.
De hoorzittingen in de langlopende antitrustzaak van het Amerikaanse ministerie van Justitie zijn vorige week vrijdag afgerond. Rechter Colleen Kollar-Kotelly buigt zich nu over twee vragen. Keurt ze de voorliggende schikking goed? Zo niet, accepteert ze dan de verdergaande eisen van de negen staten die niet schikken?
 
Jasper Bakker

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-24T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.