Achmea denkt na over toekomst Active

Achmea wil zijn mainframe-operatie uitbesteden aan Atos Origin. De vakbonden verwachten dat meer activiteiten van de it-divisie Achmea Active worden uitbesteed.

Achmea denkt door het afstoten van het IBM-mainframe in Apeldoorn aan Atos Origin goedkoper uit te zijn en er een stabielere infrastructuur voor terug te krijgen. Tien tot achttien medewerkers moeten overstappen. Het mainframe wordt verplaatst naar een locatie in de buurt van Apeldoorn.
CNV Dienstenbond maakt zich zorgen over de gevolgen van uitbesteding en wil daarover met de verzekeraar een sociaal protocol opstellen. Volgens bestuurder Jeroen Warnaar hebben Achmea en Active namelijk aangegeven te onderzoeken welke andere it-diensten ook extern zijn uit te voeren. Het kleinschalige mainframe-project geldt als proeftuin. Een woordvoerder van Achmea benadrukt dat de overeenkomst met Atos Origin nog niet definitief is.
Eerder al maakte Staal Bankiers, een dochter van Achmea, bekend de backoffice en ict over te dragen aan Ordina. De it-divisie Achmea Active is de bundeling van alle it-activiteiten binnen het verzekeringsconcern die in 2003 is ingezet. Er werken bijna duizend mensen.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-14T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.