UB Networks wil toch naar de beurs

Ondanks verlies in laatste kwartaal

SANTA CLARA, CA - Ondanks een klein verlies in het laatste kwartaal wil UB Networks binnen een jaar naar de beurs. Het bedrijf, gespecialiseerd in netwerkprodukten, vertrouwt er op dat de rest van dit jaar behoorlijk winstgevend zal zijn.

Het optimisme is gestoeld op de nieuwe produktlijn die gebaseerd is op atm-technologie (asynchronous transfer mode). Deze produkten hebben een aanzienlijk hoger winstmarge dan de huidige hubs.
UB Networks is allesbehalve consistent in zijn uitlatingen over een eventuele beursgang. Roel Pieper, die drie maanden geleden de positie van chief executive officer (ceo) bij UB Networks verruilde voor die bij moederbedrijf Tandem, geeft dat toe: "Ik heb inderdaad gezegd dat UB Networks in de verkoop zou gaan, maar daar kom ik op terug. Tandem heeft een verticale marktbenadering (per branche) en de technische kennis van UB Networks is daar een goede aanvulling op."

Tegenstrijdig

Chris Brennan, de huidige ceo van UB Networks, is ervan overtuigd dat een beursgang binnen een jaar realistisch is. "Het paradoxale is dat we verlies lijden doordat onze oude produkten nog steeds goed verkopen. De nieuwe produkten bieden een makkelijke overgang naar atm. Omdat we die zelf hebben ontwikkeld is de winstmarge veel hoger. De verkoop van deze produkten komt trager op gang dan verwacht."
UB Networks levert onder andere hubs en switches en is vooral succesvol bij grote ondernemingen. Brennan geeft toe dat er een foute inschatting is gemaakt. "De doorbraak van atm gaat langzamer dan verwacht, omdat grote bedrijven nu eenmaal te maken hebben met bestaande systemen. De overgang naar atm vergt bovendien een aanzienlijke investering."
Waarom hecht hij zo aan een beursgang? "De markt van netwerkprodukten kent nu teveel spelers. 3Com heeft het grootste deel. Dan volgen Bay Networks, UB Networks, Cabletron en HP. Deze markt wordt gekenmerkt door fusies van bedrijven die gespecialiseerd zijn in hubs, routers en switches. Bay Networks is ontstaan uit een fusie van Synoptics en Wellfleet. 3Com heeft onlangs Chipcom overgenomen. Als we op de beurs zijn dan kunnen we via overnames onze positie versterken", aldus Brennon, die de financiële man was in de periode dat Pieper de scepter zwaaide.

Nederland

Onlangs opende UB Networks in Capelle aan den IJssel een Nederlandse vestiging. Tot nu toe werd de markt bereikt via de vestiging in Brussel, die werkt met distributeurs Geveke Electronics, PTT Telecom, Telindus en het moederbedrijf Tandem. Van de omzet van 400 miljoen dollar komt 4,5 procent uit de Benelux. WA

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-17T00:00:00.000Z Wim Amerongen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.