Getronics komt los

Vertrouwen klanten lijkt hersteld

Nu de nabije toekomst er voor Getronics zonniger uitziet, komen ook de contracten los. In korte tijd kondigde de automatiseerder overeenkomsten aan met het ministerie van Onderwijs, Wetenschappen & Cultuur, Avebe, Fraport en NS.

"Het is makkelijker geworden om toestemming te krijgen voor het melden van een nieuw contract", zegt woordvoerder Herbert van Zijl. Hij stelt dat Getronics nog meer contracten heeft gesloten. "Niet alles haalt de echter de publiciteit." Van Zijl wil geen uitspraak doen over het aantal uitgestelde contracten dat door klanten alsnog van een handtekening is voorzien. Wel merkt hij op dat "nu de grauwsluier is weggehaald onze commerciële medewerkers weer kunnen binnenkomen bij opdrachtgevers".

Verse deals

Eind februari berichtte Computable dat het agentschap CFI (Centrale Financiën Instellingen) van het ministerie van OC&W geen haast maakte met de ondertekening van het beheercontract. Pas deze week maakte het agentschap (vijfhonderd medewerkers) bekend dat het het beheer van zijn ict-infrastructuur voor drie jaar uitbesteedt aan Getronics. De contractwaarde is twee miljoen euro.
Vorige week sleepte de ict-dienstverlener tevens een meerjarenovereenkomst ter waarde van ettelijke miljoenen euro's binnen bij zetmeelproducent Avebe uit Veendam. Getronics verzorgt het technisch beheer en onderhoud van de ict-infrastructuur in de twintig landen waar Avebe werkzaam is. Bovendien zal Getronics de migratie uitvoeren van de bestaande computersystemen naar nieuwe, gebaseerd op Windows 2000/XP.
Begin mei deed Getronics kond van een nieuw contract met Frankfurt International Airport (Fraport). Voor zeven miljoen euro implementeert en beheert de firma een nieuw, Cisco-gebaseerd netwerk. Fraport vernieuwt zijn infrastructuur met oog op de groei van 450 duizend vluchten nu naar 650 duizend in 2015. In april besloten de Nederlandse Spoorwegen opnieuw in zee te gaan met Getronics en Vialis (een dochter van Volker Wessels). Het gaat om een driejarig contract voor het technisch onderhoud en beheer van de infrastructuur van de apparatuur voor kaartverkoop.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-16T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.