Innovatie in Nederland

Innovatie staat in Nederland hoog op de agenda. Bij regering, parlement en ondernemingen leven volop plannen om het bedrijfsleven en de economie door middel van technologische vernieuwingen op een hoger plan te brengen.

De officiële ambitie van het kabinet is zelfs om Nederland een Europese toppositie te bezorgen waar het gaat om ict-toepassingen. Om dit te bereiken is onder meer het Innovatieplatform opgericht, dat wordt voorgezeten door de minister-president.
Tussen deze mondeling beleden ambitie en de huidige stand van zaken gaapt een brede kloof, waarvan het onduidelijk is hoe die zal worden overbrugd. In de jongste meting, uitgevoerd door The Economist in samenwerking met IBM, zakt Nederland op de wereldwijde 'e-readiness-ranking' van de derde naar de achtste plaats. Vooral op het vlak van regelgeving door de overheid scoort Nederland slecht.
Ook de inzet van het kabinet laat te wensen over. In de debatten over de nota Andere Overheid van minister De Graaff van Bestuurlijke Vernieuwing liet de bewindsman zich, voorzichtig uitgedrukt, niet van zijn meest daadkrachtige kant zien. Zijn inbreng bestond vooral uit het tegenhouden en afraden van door de Tweede Kamer voorgestelde concrete maatregelen.
Toch is er veel te winnen op het gebied van innovatie. In deze Computable Business Review vindt u weer een aantal ideeën en voorbeelden die bedrijven zelf, vooruitlopend op concrete regeringsplannen, in de praktijk kunnen gebruiken.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-14T00:00:00.000Z Marco van der Hoeven
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.