Gartner kritisch over Getronics

Getronics krijgt nog een aardige kluif aan de integratie van Wang Global. De aankoop van deze Amerikaanse IT-dienstverlener is strategisch gezien een goede zet, maar dit soort overnames kunnen ontwrichtend werken.

De adviesgroep plaatst deze kritische kanttekeningen bij het bod van Getronics op het dubbel zo grote Wang Global. Het kan gemakkelijk 18 tot 24 maanden duren voordat de integratie is afgerond. Deze acquisitie wordt pas een succes worden men erin slaagt van beide organisaties ook daadwerkelijk een geheel te maken.
Bovendien heeft Wang haar handen nog vol aan de reorganisatie van de voormalige Olivetti-dochter Olsy. De nieuwe organisatie moet snel naar buiten toe een gezicht krijgen om verwarring richting eindgebruikers te voorkomen. Het account management dient hiertoe op een lijn te worden gezet, aldus Gartner. Verder moet er een service- standaard komen die overal ter wereld dezelfde is. Ook het management moet uniform naar buiten treden. Getronics kan dankzij deze overname nu multinationale ondernemingen gaan bedienen. Volgens Dataquest neemt de combinatie een zevende plaats in op de Europese ranglijst van IT-dienstverleners en de dertiende in de wereld.  CORR.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-21T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.