Daimler Benz stapt met Microsoft in IT

Microsoft heeft met Daimler-Benz, het grootste industriële concern van Europa, een definitieve samenwerkingsovereenkomst gesloten. Beide ondernemingen gaan gezamenlijk informatietechnologie ontwikkelen en verkopen.

Microsoft-topman Bill Gates en Klaus Mangold, topman van Daimler-dochter Debis, hebben hun handtekening onder een overeenkomst gezet. De samenwerking omvat telematica, online-diensten, de toepassing van elektronica in voertuigen en productie-automatisering. Geprobeerd wordt de mens-machine interface te verbeteren. 's Werelds grootste softwareproducent is vastbesloten een dominante speler te worden op gebied van auto-elektronica. Vooral auto-navigatiesystemen vormen een enorme groeimarkt, waar Microsoft graag een graantje van wil meepikken. Ook Intel, het onafscheidelijke maatje van Microsoft, is van plan zich op deze markt te bewegen.
Daimler-Benz behoort via dochter Mercedes-Benz tot de koplopers op het gebied van auto-elektronica. Onderzoekers werken al jarenlang aan een nieuw elektronisch controlesysteem dat op den duur de hele auto moet omvatten. Het weglaten van mechanische en hydraulische elementen moet op den duur tot meer veiligheid, comfort en efficiency leiden. Bovendien maken elektronisch gecontroleerde stuurinrichting- en remsystemen auto's beter handelbaar. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-16T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.