Akkoord Bull-cao met 5 procent meer

De vakbonden FNV en De Unie lijken met IT-bedrijf Bull 5 procent loonsverhoging af te spreken. Na het afbreken van de onderhandelingen twee weken terug, onderhandelde vakbond De Unie opnieuw informeel met Bull.

Beide partijen staken elkaar de hand toe, zo meldt De Unie. De twee bonden vroegen tot nog toe 5,5 procent meer loon, Bull bood 4,5 procent. Biedt Bull vijf procent, dan accepteert De Unie dat. Onderhandelaar Gerard van Dijk: "Zo zullen we het de leden voorleggen."
Tot een officieel akkoord kwam het nog niet. De twee vakbonden willen eerst met hun leden praten. Dat gesprek vindt plaats op 16 mei. Theo van Neerven, directeur P&O bij Bull-Nederland wil over het informele bod niets loslaten. "Het blijft bij het bod dat op papier staat". Heeft Bull nieuws voor de bonden, dan krijgen ze dat uiterlijk aanstaande maandag te horen.
De ongeveer vierhonderd werknemers in Nederland krijgen als het aan de twee vakbonden ligt de loonstijging in vier stappen doorgevoerd; op 1 april, op 1 juli, op 1 oktober en op 1 januari 2001. Struikelblok voor Bull is de verhoging op 1 januari volgend jaar.
Partijen werden het wel eens over de andere onderdelen van de cao. Nieuwe ingrediënten zijn kinderopvang, de 'cao à la carte', loopbaanonderbreking, de aanpak van RSI, premiesparen en spaarloonregelingen.  GH

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-12T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.